Kitap Kurtlarına Yakışır Bir Final<

Etkin Kolej

Kitap Kurtlarına Yakışır Bir Final

ETWINNING | 08.06.2021

QR KODLU FİNAL ÜRÜNÜ

Kitap Kurtları Yazarlarla Buluşuyor eTwinning projesinde yer alan öğrencilerimiz, projenin sürecine yakışan muhteşem final ürünleri ortaya koydular. Proje sürecinde öğrencilerimizin okuduğu 30 adet kitap ile ilgili öğrencilerimizden kapak çizimleri, tanıtım videoları ve kitap inceleme yazıları istedik. Proje ortağı okullar, kendileri için belirlenen üç kitap ile ilgili toplamda ikişer adet kapak çizimi, ikişer adet tanıtım videosu ve birer adet inceleme yazısı üretti. Bunun yanı sıra, öğrencilerin ürettiği kapak çizimlerine yerleştirmek üzere her kitap için ikişer adet olmak üzere, toplamda 60 adet QR kod üretti. Öğrencilerin ürettiği görsellere yerleştirilen QR kodlara, ilgili kitaba dair bir başka öğrencimizin ürettiği videonun Youtube linkini tanımladık. Dokümandaki QR kodlar, akıllı telefon ya da tablet bilgisayarda kullanılan ve barkod okuma özelliğine sahip olan tüm uygulamalar tarafından okunabiliyor. Bu QR kodlar, ilgili uygulamaya okutulduğunda cihaz ekranında bir link beliriyor. Bu linke tıklanıldığında ise bir öğrencimizin ilgili kitaba dair ürettiği kısa tanıtım videosu Youtube üzerinden açılıyor.

 

PODCAST FİNAL ÜRÜNÜ

Proje sürecinde okunan 30 kitaba dair öğrencilerimizin ses kayıtları üretmelerini ve bu ürünü de bir podcast listesi şeklinde paylaşmayı planladık. Öncesinde ilgili yazarlardan ve yayınevlerinden izin aldık. Kitapların, onların belirledikleri uzunlukta bölümlerini seslendirebileceğimizi belirttiler. Öğrencilerimizin ürettiği ses kayıtlarını Google Drive platformunda biriktirdik. Proje ortağı öğretmenlerden de projede yer almayan ve yine izin aldığımız yayınevlerine ait çocuk kitapları belirlemelerini istedik. Ardından bu ses kayıtlarını Anchor platformu üzerinde düzenli bir liste şeklinde paylaştık. Bu podcast listesi, birçok podcast platformundan ücretsiz olarak dinlenebiliyor.

Anchor

Spotify

Radio Public

Breaker

Pocket Casts

Kitap Kurtlarına Yakışır Bir Final | Etkin Kolej QR KODLU FİNAL ÜRÜNÜ Kitap Kurtları Yazarlarla Buluşuyor eTwinning projesinde yer alan öğrencilerimiz, projenin sürecine yakışan muhteşem final ürünleri ortaya…

Etkin Kolej