KİTAP KURTLARI ŞÖHRET DOĞRUYOL SAĞBAŞ İLE<

Etkin Kolej

KİTAP KURTLARI ŞÖHRET DOĞRUYOL SAĞBAŞ İLE

ETWINNING | 23.12.2020

Etkin Kolej öğrencileri, “Kitap Kurtları Yazarlarla Buluşuyor” adlı eTwinning projesinde her ay farklı kitaplar okuyup farklı web araçları kullanarak teknoloji ile hayal dünyalarını birleştiriyor. Ekim ayı yazarlarından biri, çocuk edebiyatının sevilen ismi Şöhret Doğruyol Sağbaş idi. Yazarın Tuhaf Bilimler Akademisi ve Ütopyaya Yolculuk adlı iki kitabını okuyan öğrencilerimiz, danışman öğretmenleri aracılığıyla hazırlamış oldukları birbirinden güzel etkinlikleri Zoom üzerinden yaptıkları yazar-öğrenci buluşması ile sundular ve aklında olanları yazara sorma imkanına sahip oldular.

Kitapta yeni öğrendikleri kelimeler ve quizler ve bu kelimelerin eş anlamlılarına dair oyunlar oynadılar, eğlenceli quizlere katıldılar. Kitaplardaki karakterleri Voki ve Chatterpix uygulamaları ile tasarlayıp konuşturdular. Canva uygulaması üzerinden kitap kapağı tasarlama, hayallerindeki okulu tasarlayıp Google form üzerinden oylamaya sunma ile yaratıcı etkinlikler gerçekleştirdiler. Farklı illerden bir araya gelen 181 öğrenci içerisinde yer alma şansı elde eden öğrencilerimiz, etkinlikte son olarak Şöhret hocamıza Mentimeter üzerinden yazılan doğum günü mesajlarını kelime bulutu olarak sevilen yazarımıza gösterdiler. Dopdolu geçen etkinlik, öğrencilerimiz için unutulmaz oldu.

KİTAP KURTLARI ŞÖHRET DOĞRUYOL SAĞBAŞ İLE | Etkin Kolej Etkin Kolej öğrencileri, “Kitap Kurtları Yazarlarla Buluşuyor” adlı eTwinning projesinde her ay farklı kitaplar okuyup farklı web araçları kullanarak teknoloji…

Etkin Kolej