Healing with Music and Nature (He-Man) Projesinde Sona Gelindi<

Etkin Kolej

Healing with Music and Nature (He-Man) Projesinde Sona Gelindi

ETWINNING | 09.05.2022

Şubat ayının başından itibaren okullarda yaşanan ve pandemi sebebiyle yüz yüze eğitime verilen uzun aradan sonra artış gösteren öğrenci davranış problemlerini doğanın ve müziğin iyileştirici gücünü kullanarak azaltmak amacıyla yürütülen He-Man (Healing with Music and Nature) eTwinning projesinde sona gelmiş bulunmaktayız. Proje süresince okulumuzda teneffüslerde müzik dinletileri ve proje ekibinin özverili çalışmalarıyla projemizi keyifle tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz.


Öğrencilerimizin proje final ürün çalışmaları ise Farabi'nin Türk müziğindeki makamların iyi geldiği duygular üzerine yaptığı bir çalışmadan esinlenildi ve proje ortaklarımız ile 11 adet duygu durumu belirlendi. Her okula farklı duygu durumları verilerek bunun üzerinde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Etkin Kolej olarak çalıştığımız duygu durumu ise "HUZUR" oldu. Öğrencilerimiz Huzur konusunu ele alarak resimler çizdi ve huzura iyi gelecek şarkılardan müzik listeleri oluşturdu.

Okulumuzda proje tabanlı öğrenmeyi esas alarak, yaratıcılık, takım çalışması ve iletişim gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirme fırsatı buldukları ayrıca müzik, resim ve doğa temalı etkinlikler planlayarak öğrencilerimizi zihinsel anlamda iyileştirmeyi amaçlayan projemizde proje ekibimiz ile oluşturduğumuz panoda öğrencilerimizin ve velilerimizin görebileceği şekilde proje final ürünlerimizi sergilemekteyiz.

Healing with Music and Nature (He-Man) Projesinde Sona Gelindi | Etkin Kolej Şubat ayının başından itibaren okullarda yaşanan ve pandemi sebebiyle yüz yüze eğitime verilen uzun aradan sonra artış gösteren öğrenci davranış…

Etkin Kolej