BİLİMDE ETKİN OLMAK<

Etkin Kolej

BİLİMDE ETKİN OLMAK

HABER | 13.10.2020
Etkin Kolej | BİLİMDE ETKİN OLMAK

İnsanlık tarihine baktığımızda doğa ile mücadeleyi, doğa içinde var olmaya çalışmak için metotlar geliştirme çabalarını görürüz. Günümüzde Covid-19 pandemisi ile bu mücadelenin insanlığın var olması için bir kaçınılmaz olduğunu yakından tecrübe ediyoruz. Bu mücadeleyi ancak bilim kullanarak ve teknoloji geliştirerek devam ettirebiliriz. Şimdiye kadar ortaya çıkan bilimsel yöntemleri kullanarak bu virüse karşı önlemler geliştirmeye ve onu yok etme yolları keşfetmeye çalışıyoruz. Bu yöntemleri geliştirmenin tek yolu bilimsel düşünce yoluyla doğamızı, evrenimizi ve kendimizi tanımak ve bu bilgiyi kullanarak insanlık yararına olan bilimsel yöntemler geliştirmektir. Bilimsel düşünce sadece bilim insanlarına ait bir gereksinim değildir, toplumun bütün bireyleri bu düşünce yöntemine sahip olmalıdır. Hayatımızın her alanında bilimi kullanmalı, bilimsel düşünceye uygun olarak hareket etmeliyiz. Aksi taktirde, bu süregelen mücadeleyi insanlık olarak kazanmamız mümkün değildir.

 

Bilimsel düşünce, bilim yapmak ve teknoloji geliştirmek için gerekli olmanın yanında bireysel gelişim, olaylara bakış açısı geliştirme açısından da çok önemlidir. Toplumun hangi kesiminden ya da meslekten olursa olsun bireyler olaylara doğru açıyla bakma, çözümleme yapma ve strateji geliştirmek için bilimsel düşünceye gereksinim duyarlar. Bilimsel düşünce insana disiplinli olmayı, planlı olmayı, sabırlı olmayı, doğru sorular sormayı, olaylar karşısında soğukkanlı bir şekilde doğru noktaları görmeyi ve daha birçok erdem kazandırır. Biz de bu erdemlere sahip olmaları için çocuklarımıza bilimsel düşünceyi aşılayan eğitim yöntemlerini tercih etmeliyiz. Onlara doğayı incelemeyi, ona saygı duymayı, bu bilgileri kullanarak insanlığın doğa ile mücadelesinde söz sahibi olmaları için doğru bir bilim eğitimi vermeliyiz.

 

Onur ÖZTAŞ

Genetik Mühendisi

Kuzey Karoline Üniversitesi ABD

BİLİMDE ETKİN OLMAK | Etkin Kolej İnsanlık tarihine baktığımızda doğa ile mücadeleyi, doğa içinde var olmaya çalışmak için metotlar geliştirme çabalarını görürüz. Günümüzde Covid-19 pandemisi ile…

Etkin Kolej