AB Kod Haftası (CodeWeek) Etkinlikleri<

Etkin Kolej

AB Kod Haftası (CodeWeek) Etkinlikleri

ETWINNING | 23.12.2020

AB Kod Haftası (CodeWeek) etkinlikleri kapsamında okulumuzda kodlama ve dijital okuryazarlığa yönelik etkinlikler düzenlendi. Bu etkinlikler sonucunda hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz katılım sertifikalarını aldılar. Kodlama haftasında yapılan etkinliklerimiz:

 


Yöresel Atasözlerinin Modellemesi

Türkçe öğretmenimizin yürüttüğü eTwinning projesi kapsamında Yöresel Atasözlerinin modellemesini scracth üzerinden yapıldı.

 


U Bot ile Kodluyorum

Okul öncesi öğrencilerinin analitik düşünmelerini geliştirmek için teme düzeyde kodlama etkinliği yaptık. Ayrıca bu etkinlik sayesinde öğrencilerimizin yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerinin gelişmesi de sağlanmaya çalıştık. U Bot ile öğrencilerimiz kodlamanın temellerini alarak yeni deneyimler kazanmaktadırlar.

 


Cumhuriyet Temalı Kodlama Etkinliğimiz

İlkokul öğrencilerimizle birlikte bağlantısız kodlama yaparak Cumhuriyet Bayramına hazırlanıyoruz.

 


Milli Mücadele Yolunda Kodlama Etkinliği

Sosyal Bilgiler dersine aktarılmış kodlama etkinlikleri ile tarih dersinde öğrencilerin bilgilerinde kalıcılığı arttırmak amaçlanmıştır. Milli Mücadelenin hazırlık aşamasında M. Kemal Atatürk'ün izlediği yolun harita üzerine kodlanmasıyla öğrenciler bireysel olarak çalışacaklardır.

 


Scracth 3 ile tanışma

Scracth menü ve simgelerinin kullanım amaçlarını öğrenme, programın amacını kavrayabilme etkinliğini gerçekleştirdik.

 


Vex IQ ile Robotik Kodlama

Vex IQ seti ile robotik kodlama takımımız kendi robotlarını tasarladılar.

 


Flappy Bird

İlkokul 4. sınıf öğrencilerimiz code.org üzerinden Flappy Bird oyununu kendileri kodlayarak oyunu en baştan kodladılar.

AB Kod Haftası (CodeWeek) Etkinlikleri | Etkin Kolej AB Kod Haftası (CodeWeek) etkinlikleri kapsamında okulumuzda kodlama ve dijital okuryazarlığa yönelik etkinlikler düzenlendi. Bu etkinlikler sonucunda hem öğrencilerimiz hem…

Etkin Kolej